Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gölödin leves recept

Gölödin leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2-3 levél zeller vagy zellergumó
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 tk pirospaprika
    • 2 ek olaj
    • 2 marhahúsleves kocka
    • 1 tk ételízesítő

    A gombóchoz:

    • 40 dkg főtt, áttört burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek finomliszt

    Elkészítése:

    Először a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük a levét és félretesszük.

    A krumplit összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából.

    A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, 2-3 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a leves kockát, paprika krémet és az ételízesítőt is. Fűszerezzük sóval és borssal.

    A leszűrt krumpli levét hozzáöntjük, amikor megpuhultak a zöldségfélék és a gombócokat belefőzzük. Amikor feljön a leves tetejére, 2-3 perc múlva készen van.

    Finom, gyors leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá