Gölödin leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gölödin leves

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 levél zeller vagy zellergumó
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 2 marhahúsleves kocka
  • 1 tk ételízesítő

A gombóchoz:

  • 40 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 tojás
  • 4 ek finomliszt

Elkészítése:

Először a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük a levét és félretesszük.

A krumplit összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából.

A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, 2-3 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a leves kockát, paprika krémet és az ételízesítőt is. Fűszerezzük sóval és borssal.

A leszűrt krumpli levét hozzáöntjük, amikor megpuhultak a zöldségfélék és a gombócokat belefőzzük. Amikor feljön a leves tetejére, 2-3 perc múlva készen van.

Finom, gyors leves.