Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt ízű sárgaborsókrém-leves recept

Füstölt ízű sárgaborsókrém-leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg száraz sárgaborsó
    • 1 vöröshagyma
    • 3 babérlevél
    • 1 mk őrölt fehér bors
    • 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna (vagy szalonnabőrke, esetleg sonka)
    • 1 dl tejszín
    • 1 kk csilipaprika

    Elkészítése:

    A sárgaborsót megmossuk és éjszakára beáztatjuk.

    A vöröshagymát tisztítás után apró kockára vágjuk, és 2 evőkanál olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a csilipaprikát, a borsot, a babért, majd felöntjük 1 liter vízzel. A borsót újra átmossuk, majd beletesszük a fűszeres vízbe, és jól elkeverjük.

    A szalonnát 3 darabra vágjuk és beletesszük a levesbe. Lassú lángon puhára főzzük. Vegyük ki belőle a szalonnát és a babért, majd botmixerrel pürésítsük. A tejszínt elkeverjük benne, és utánasózunk ha szükséges.

    A szalonnát apróra vágjuk, és a leveshez kínáljuk, vagy levesgyönggyel koronázzuk meg a csészékben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá