Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves recept

Frankfurti leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kis fej kelkáposzta
    • 3-4 közepes burgonya
    • 2 pár virsli
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek majoránna
    • ételízesítő és só ízlés szerint
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 ek zsír
    • 2 ek liszt
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A csíkokra vágott kelkáposztát, a kockára vágott burgonyát, majoránnát, felkarikázott virslit, annyi vízben elkezdjük füzni, ami bőven ellepi.

    Ha minden megfőtt, akkor elkészítjük a rántást (a zsíron megpirítjuk a lisztet), amihez hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és pirospaprikát is. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Ha kicsit hűlt hozzákeverjük a tejfölt is.

    A levesléből keveset adunk a rántáshoz, elkeverjük, majd beleöntjük keverés mellett a levesbe. Felforraljuk és kész is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá