Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 3-4 közepes burgonya
  • 2 pár virsli
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek majoránna
  • ételízesítő és só ízlés szerint
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek zsír
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A csíkokra vágott kelkáposztát, a kockára vágott burgonyát, majoránnát, felkarikázott virslit, annyi vízben elkezdjük füzni, ami bőven ellepi.

Ha minden megfőtt, akkor elkészítjük a rántást (a zsíron megpirítjuk a lisztet), amihez hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és pirospaprikát is. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Ha kicsit hűlt hozzákeverjük a tejfölt is.

A levesléből keveset adunk a rántáshoz, elkeverjük, majd beleöntjük keverés mellett a levesbe. Felforraljuk és kész is.