Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves recept

Frankfurti leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb kelkáposzta
    • 2 sárgarépa
    • 1 zöldség
    • 1 zeller
    • 3 krumpli
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 5 pár virsli
    • 2 dl tejföl
    • 1 tk liszt
    • pirospaprika
    • ételízesítő
    • majoránna
    • köménymag
    • szerecsendió
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A zöldségeket tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. A káposzta csumáját vágjuk ki, majd a káposztát vágjuk kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel.

    Egy fazékban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.

    Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a sárgarépát, a zöldséget, a zellert, majd az apróra felvágott fokhagymát, és pár percig pároljuk.

    Ezután tegyük hozzá a kelkáposztát, és addig pároljuk, míg a káposzta kicsit összeesik, majd öntsük fel vízzel úgy, hogy alaposan ellepje.
    Főzzük félpuhára, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit.

    Amikor a zöldségek már kellően megpuhultak, szórjuk meg a leves tetejét pirospaprikával, majd tegyük bele a felkarikázott virslit, és főzzük még pár percig.

    Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, egy kevés levessel, és állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe, majd forraljuk ki. Pár percig még főzzük, majd zárjuk el alatta a gázt.

    Tálalhatjuk rögtön forrón, vagy éppen langyosra hűtve.

    A frankfurti leves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 68 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá