Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb kelkáposzta
  • 2 sárgarépa
  • 1 zöldség
  • 1 zeller
  • 3 krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 pár virsli
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk liszt
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • majoránna
  • köménymag
  • szerecsendió
  • olívaolaj

Elkészítése:

A zöldségeket tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. A káposzta csumáját vágjuk ki, majd a káposztát vágjuk kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel.

Egy fazékban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.

Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a sárgarépát, a zöldséget, a zellert, majd az apróra felvágott fokhagymát, és pár percig pároljuk.

Ezután tegyük hozzá a kelkáposztát, és addig pároljuk, míg a káposzta kicsit összeesik, majd öntsük fel vízzel úgy, hogy alaposan ellepje.
Főzzük félpuhára, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit.

Amikor a zöldségek már kellően megpuhultak, szórjuk meg a leves tetejét pirospaprikával, majd tegyük bele a felkarikázott virslit, és főzzük még pár percig.

Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, egy kevés levessel, és állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe, majd forraljuk ki. Pár percig még főzzük, majd zárjuk el alatta a gázt.

Tálalhatjuk rögtön forrón, vagy éppen langyosra hűtve.