Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-tejszínes krumplikrémleves recept

Fokhagymás-tejszínes krumplikrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg krumpli
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 nagy gerezd fokhagyma
    • 2 ek olaj
    • 1 tk só
    • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
    • ½ leveskocka
    • 1 dl főzőtejszín (20%-os)
    • Pirított szalonna kockák a tálaláshoz

    Elkészítése:

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit apróbb, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a 4-4 nagyobb darabba vágott fokhagymát rádobva kb. fél percig együtt pirítjuk.

    Rátesszük a felvágott krumplit is és jól összeforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és még 3-4 cm túlérjen rajta.

    Beleszórjuk a fűszereket, a leveskockát. Ha megpuhult a krumpli, merülő mixerrel pépesítjük.

    Ízlés szerint hagyhatunk benne pár darabka krumplit, majd a tejszínt beleöntve hagyjuk felforrni.

    Melegen, pirított szalonna kockákkal kínáljuk.

    Tipp:

    Nagyon egyszerű, hamar elkészül. A pirított szalonnát nem érdemes lehagyni róla, így az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá