Fokhagymás-tejszínes krumplikrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 tk só
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • ½ leveskocka
  • 1 dl főzőtejszín (20%-os)
  • Pirított szalonna kockák a tálaláshoz

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit apróbb, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a 4-4 nagyobb darabba vágott fokhagymát rádobva kb. fél percig együtt pirítjuk.

Rátesszük a felvágott krumplit is és jól összeforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és még 3-4 cm túlérjen rajta.

Beleszórjuk a fűszereket, a leveskockát. Ha megpuhult a krumpli, merülő mixerrel pépesítjük.

Ízlés szerint hagyhatunk benne pár darabka krumplit, majd a tejszínt beleöntve hagyjuk felforrni.

Melegen, pirított szalonna kockákkal kínáljuk.

Tipp:

Nagyon egyszerű, hamar elkészül. A pirított szalonnát nem érdemes lehagyni róla, így az igazi.