Fokhagymás csirkeleves recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 ek rizs
- 1 sárgarépa
- fűszerek: só, bors, két csipetnyi kurkuma
- 1 tk tönkölyliszt
- 1 dl joghurt+ 1 ek tejföl
- ecet ízlés szerint
Elkészítése:
A megmosott csirkemellet 4-6 cm-es szeletekre vágjuk és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt a habját leszedjük.
Ízesítjük sóval, őrölt borssal, kurkumával, beleteszünk egy hosszában vágott sárgarépát, egy evőkanál rizst, majd a felszeletelt fokhagymát.
Készre főzzük. Teszünk bele ízlés szerint egy kis ecetet.
Elkészítjük a habarást: a tejfölt és a joghurtot a liszttel csomómentesre keverjük. Hőkiegyenlítés céljából egy-két merítőkanálnyi levest kimerünk és hozzáadjuk a habaráshoz, majd folyamatos keverés mellé a leveshez adjuk.
Ha felforrt lezárjuk a lángot, ha szükség utána ízesítünk.
Forrón tálaljuk.
Tipp:
Ebben a hideg téli időben nincs is finomabb egy tál forró gyógylevesnél. Valóban gyerekkoromban hallottam,hogy a fokhagymás leves a beteg embert is meggyógyítja. Már többször is írtam, de nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy régen nagymamáink konyhájára leginkább az egyszerűség és praktikusság volt a jellemző. Ha volt egy kis csirke,vagy tyúk a háznál, akkor egy kis fokhagymával ízesítve finom levest készítettek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »