Fokhagymás csirkeleves recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 ek rizs
- 1 sárgarépa
- fűszerek: só, bors, két csipetnyi kurkuma
- 1 tk tönkölyliszt
- 1 dl joghurt+ 1 ek tejföl
- ecet ízlés szerint
Elkészítése:
A megmosott csirkemellet 4-6 cm-es szeletekre vágjuk és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt a habját leszedjük.
Ízesítjük sóval, őrölt borssal, kurkumával, beleteszünk egy hosszában vágott sárgarépát, egy evőkanál rizst, majd a felszeletelt fokhagymát.
Készre főzzük. Teszünk bele ízlés szerint egy kis ecetet.
Elkészítjük a habarást: a tejfölt és a joghurtot a liszttel csomómentesre keverjük. Hőkiegyenlítés céljából egy-két merítőkanálnyi levest kimerünk és hozzáadjuk a habaráshoz, majd folyamatos keverés mellé a leveshez adjuk.
Ha felforrt lezárjuk a lángot, ha szükség utána ízesítünk.
Forrón tálaljuk.
Tipp:
Ebben a hideg téli időben nincs is finomabb egy tál forró gyógylevesnél. Valóban gyerekkoromban hallottam,hogy a fokhagymás leves a beteg embert is meggyógyítja. Már többször is írtam, de nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy régen nagymamáink konyhájára leginkább az egyszerűség és praktikusság volt a jellemző. Ha volt egy kis csirke,vagy tyúk a háznál, akkor egy kis fokhagymával ízesítve finom levest készítettek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »