Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás csicsóka krémleves recept

Fokhagymás csicsóka krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csicsóka
    • 1 nagyobb krumpli (kb. 20 dkg)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 tk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 0,5 zöldségleves kocka
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

    Elkészítése:

    A csicsókát alaposan megtisztítjuk. A felülete elég egyenetlen, ezért erre a legjobb egy új mosogató dörzsis szivacs. A tiszta gumókat apróbb darabokra vágjuk. A krumplit és a hagymákat is megtisztítjuk, előbbit nagyobb darabokra szeljük, a vöröshagymát felkockázzuk.

    A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a csicsókát, a krumplit és jól átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

    Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a kockát, a fokhagymákat egészben. Addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek (kb. 20-25 perc).

    A tejszínt egy tálkába öntjük és a leves vizéből pár evőkanállal bemelegítjük. A levest merülő mixer segítségével pépesítjük. Beleöntjük a tejszínt és hagyjuk felfőni.

    Melegen, füstölt kolbász karikákkal, apróra vágott metélőhagymával kínáljuk. Természetesen illik még hozzá pirított szalonna, reszelt sajt vagy kevéske tökmag.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá