Hozzávalók:
Elkészítése:
A csicsókát alaposan megtisztítjuk. A felülete elég egyenetlen, ezért erre a legjobb egy új mosogató dörzsis szivacs. A tiszta gumókat apróbb darabokra vágjuk. A krumplit és a hagymákat is megtisztítjuk, előbbit nagyobb darabokra szeljük, a vöröshagymát felkockázzuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a csicsókát, a krumplit és jól átforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a kockát, a fokhagymákat egészben. Addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek (kb. 20-25 perc).
A tejszínt egy tálkába öntjük és a leves vizéből pár evőkanállal bemelegítjük. A levest merülő mixer segítségével pépesítjük. Beleöntjük a tejszínt és hagyjuk felfőni.
Melegen, füstölt kolbász karikákkal, apróra vágott metélőhagymával kínáljuk. Természetesen illik még hozzá pirított szalonna, reszelt sajt vagy kevéske tökmag.