Fokhagymakrémleves recept

Hozzávalók:
- 12-15 gerezd fokhagyma
- 4-5 púpozott ek. liszt
- 3 l erőleves alaplé (vagy 2-3 erőleves kocka)
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- olaj
- só, fehér bors
- petrezselyem
Elkészítése:
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Fokhagyma nyomóval rátörjük a fokhagyma gerezdeket és illatosra futtatjuk. Ezt az egészet felengedjük az erőleves alaplével folytonosan kevergetve, hogy szép sima legyen a levesünk. Sózzuk, borsozzuk, kevés petrezselyemmel ízesítjük és felforraljuk. Közben a tejfölt és a tejszínt simára kikeverjük, majd behabarjuk ezzel a levest, összeforraljuk.
Pirított kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »