Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finom leves recept

Finom leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • leveszöldség (amennyit szeretnél)
    • 1 kisebb fej karfiol
    • 1 fél kg borsó
    • fél kg burgonya
    • 1 kiskanál pirospaprika

    Grízgaluskához:

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • búzadara (annyit amennyit a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvesz)

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát a 3 evőkanál olajon megpirítjuk. Ha már szépen megpirult hozzáadjuk a répát és a zöldséget, megpároljuk. Miután megpárolódtak a zöldségek rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük vízzel. Hagyjuk felforrni.

    Ha felforrt belerakjuk a kockára vágott burgonyát. Félpuhára főzzük, majd belerakjuk a karfiolt és a borsót. Ízlés szerint ízesítjük. Mikor kész van a két tojásból és grízből készült masszát beleszaggatjuk a levesbe. A galuskákkal együtt készre főzzük.

    Tipp:

    Ha valaki nem szereti a karfiolt vagy a felsoroltak közül bármelyik zöldséget akkor azt el lehet hagyni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá