Finom leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Finom leves

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • leveszöldség (amennyit szeretnél)
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 fél kg borsó
  • fél kg burgonya
  • 1 kiskanál pirospaprika

Grízgaluskához:

  • 2 egész tojás
  • búzadara (annyit amennyit a tojás felvesz)

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát a 3 evőkanál olajon megpirítjuk. Ha már szépen megpirult hozzáadjuk a répát és a zöldséget, megpároljuk. Miután megpárolódtak a zöldségek rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük vízzel. Hagyjuk felforrni.

Ha felforrt belerakjuk a kockára vágott burgonyát. Félpuhára főzzük, majd belerakjuk a karfiolt és a borsót. Ízlés szerint ízesítjük. Mikor kész van a két tojásból és grízből készült masszát beleszaggatjuk a levesbe. A galuskákkal együtt készre főzzük.

Tipp:

Ha valaki nem szereti a karfiolt vagy a felsoroltak közül bármelyik zöldséget akkor azt el lehet hagyni.