Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feles borsóleves recept

Feles borsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg feles borsó
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • ízlés szerint frissen őrölt bors
    • ízlés szerint só
    • 1 marék eperlevél tészta

    Elkészítése:

    Előző este beáztatom a feles borsót.

    Másnap felszeletelem a szalonnát, bevagdosom, kisütöm és félreteszem.
    A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom pirospaprikával, ráöntöm a feles borsót az áztató víz nélkül.

    Darálok rá kevéske borsot, hozzáadom a felaprított fokhagymát, felöntöm vízzel, és puhulásig főzöm.
    A végén beleszórom a tésztát, megfőzöm, és tálalom.

    A megsült szalonna darabokkal díszítem

    A feles borsóleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 109 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá