Feles borsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg feles borsó
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 1 marék eperlevél tészta

Elkészítése:

Előző este beáztatom a feles borsót.

Másnap felszeletelem a szalonnát, bevagdosom, kisütöm és félreteszem.
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom pirospaprikával, ráöntöm a feles borsót az áztató víz nélkül.

Darálok rá kevéske borsot, hozzáadom a felaprított fokhagymát, felöntöm vízzel, és puhulásig főzöm.
A végén beleszórom a tésztát, megfőzöm, és tálalom.

A megsült szalonna darabokkal díszítem