Feles borsógulyás csipetkével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felsőcombfilé
- 50 dkg feles borsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 kk köménymag
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 4 burgonya
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 2 ek ételízesítő, házi
- őrölt bors
- só
Csipetkéhez:
- 6-8 ek rétesliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítése:
A zsíron megpattogtatom a köménymagot, a vöröshagymát kockára vágom, és megdinsztelem rajta, majd rádobom a kisebb kockára vágott húst, ízlés szerint sózom, borsozom, és fehéredésig pirítom.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a megmosott feles borsót, a tetszőlegesen feldarabolt répát, a krumplit, a felezett paprikát, a paradicsomot és az ételízesítőt. Felöntöm 3 liter vízzel, elkeverem, és ha szükséges, még sózom.
Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
A lisztből, tojásból kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrok, majd a forrásban lévő levesbe csipkedem, és 10 perc alatt készre főzöm. Friss kenyeret kínálok mellé.
A feles borsógulyás csipetkével kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »