Feles borsógulyás csipetkével recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg pulyka felsőcombfilé
- 50 dkg feles borsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 1 kk köménymag
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 4 burgonya
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- 2 ek ételízesítő, házi
- őrölt bors
- só
Csipetkéhez:
- 6-8 ek rétesliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
Elkészítése:
A zsíron megpattogtatom a köménymagot, a vöröshagymát kockára vágom, és megdinsztelem rajta, majd rádobom a kisebb kockára vágott húst, ízlés szerint sózom, borsozom, és fehéredésig pirítom.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a megmosott feles borsót, a tetszőlegesen feldarabolt répát, a krumplit, a felezett paprikát, a paradicsomot és az ételízesítőt. Felöntöm 3 liter vízzel, elkeverem, és ha szükséges, még sózom.
Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
A lisztből, tojásból kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrok, majd a forrásban lévő levesbe csipkedem, és 10 perc alatt készre főzöm. Friss kenyeret kínálok mellé.
A feles borsógulyás csipetkével kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 82 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.