Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feles borsógulyás csipetkével recept

Feles borsógulyás csipetkével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulyka felsőcombfilé
    • 50 dkg feles borsó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek zsír
    • 1 kk köménymag
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 4 burgonya
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 ek pirospaprika
    • 2 ek ételízesítő, házi
    • őrölt bors

    Csipetkéhez:

    • 6-8 ek rétesliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A zsíron megpattogtatom a köménymagot, a vöröshagymát kockára vágom, és megdinsztelem rajta, majd rádobom a kisebb kockára vágott húst, ízlés szerint sózom, borsozom, és fehéredésig pirítom.

    Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a megmosott feles borsót, a tetszőlegesen feldarabolt répát, a krumplit, a felezett paprikát, a paradicsomot és az ételízesítőt. Felöntöm 3 liter vízzel, elkeverem, és ha szükséges, még sózom.

    Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.

    A lisztből, tojásból kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrok, majd a forrásban lévő levesbe csipkedem, és 10 perc alatt készre főzöm. Friss kenyeret kínálok mellé.

    A feles borsógulyás csipetkével kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 82 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá