Hozzávalók:
Csipetkéhez:
Elkészítése:
A zsíron megpattogtatom a köménymagot, a vöröshagymát kockára vágom, és megdinsztelem rajta, majd rádobom a kisebb kockára vágott húst, ízlés szerint sózom, borsozom, és fehéredésig pirítom.
Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a megmosott feles borsót, a tetszőlegesen feldarabolt répát, a krumplit, a felezett paprikát, a paradicsomot és az ételízesítőt. Felöntöm 3 liter vízzel, elkeverem, és ha szükséges, még sózom.
Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
A lisztből, tojásból kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrok, majd a forrásban lévő levesbe csipkedem, és 10 perc alatt készre főzöm. Friss kenyeret kínálok mellé.