Feles borsógulyás csipetkével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felsőcombfilé
  • 50 dkg feles borsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 kk köménymag
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 4 burgonya
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 ek ételízesítő, házi
  • őrölt bors

Csipetkéhez:

  • 6-8 ek rétesliszt
  • 2 tojás

Elkészítése:

A zsíron megpattogtatom a köménymagot, a vöröshagymát kockára vágom, és megdinsztelem rajta, majd rádobom a kisebb kockára vágott húst, ízlés szerint sózom, borsozom, és fehéredésig pirítom.

Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a megmosott feles borsót, a tetszőlegesen feldarabolt répát, a krumplit, a felezett paprikát, a paradicsomot és az ételízesítőt. Felöntöm 3 liter vízzel, elkeverem, és ha szükséges, még sózom.

Addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.

A lisztből, tojásból kevés sóval nem túl kemény tésztát gyúrok, majd a forrásban lévő levesbe csipkedem, és 10 perc alatt készre főzöm. Friss kenyeret kínálok mellé.