Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros tojásos leves recept

Fehérboros tojásos leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 6 tojás
    • 5 dkg vaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • 2 babérlevél
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 teáskanál magos dijoni mustár
    • csipet fehérbors
    • só ízlés szerint
    • 1,2 liter zöldségalaplé

    Elkészítése:

    A vajat egy fazékban a liszttel világosra pirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és a mustárral ízesítjük végül a zöldségalaplével felöntjük.

    Teszünk bele babért, borsot, köménymagot és sót, majd ha felforrt, beleengedjük óvatosan egyenként a tojásokat. 3 perc elteltével a fakanállal fellazítjuk az aljára leüllepedett tojásokat és ha a felszínre jönnek, akkor öntjük bele a bort. Pár percig főzzük és már kész is. Bazsalikommal díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek