Fehérboros tojásos leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál magos dijoni mustár
  • csipet fehérbors
  • só ízlés szerint
  • 1,2 liter zöldségalaplé

Elkészítése:

A vajat egy fazékban a liszttel világosra pirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és a mustárral ízesítjük végül a zöldségalaplével felöntjük.

Teszünk bele babért, borsot, köménymagot és sót, majd ha felforrt, beleengedjük óvatosan egyenként a tojásokat. 3 perc elteltével a fakanállal fellazítjuk az aljára leüllepedett tojásokat és ha a felszínre jönnek, akkor öntjük bele a bort. Pár percig főzzük és már kész is. Bazsalikommal díszíthetjük.