Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros, tejszínes medvehagyma-krémleves sajtos pirítóssal recept

Fehérboros, tejszínes medvehagyma-krémleves sajtos pirítóssal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csomag medvehagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 vöröshagyma
    • 3 újhagyma zöldjével
    • 1 burgonya
    • 1 sárgarépa
    • 1 szelet zeller
    • 2 szál zellerlevél
    • 6 szál petrezselyem
    • 1 ek vaj
    • 1 szárnyashúsleves kocka
    • őrölt fekete bors
    • 0,5 l víz
    • 1 dl fehérbor
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 ek liszt
    • 5 dkg parmezán
    • 3 szelet toast

    Elkészítése:

    A hozzávalókat felvágjuk. Egy fazékban vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadom a krumplit és a zöldségeket, felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, fűszerezzük. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a medvehagymát és az újhagymát, beleöntjük a bort, beleszórjuk a lisztet.

    A sajtot lereszeljük.

    A levest botmixerrel pürésítjük, beleöntjük a főzőtejszínt, majd visszatesszük a tűzhelyre, épp csak rottyantunk rajta egyet.

    A toastot megpirítjuk, kockára vágjuk.

    Tálaláshoz szedünk a levesből, rátesszük a toast darabokat, megszórjuk sajttal, díszítjük medvehagymalevéllel és virágbimbóval.

    Tipp:

    Egy klasszikus krémleves. Könnyű, gyors és finom

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá