Falusi borsóleves recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2szál petrezselyem felkarikázva
- 3 kisebb krumpli kockákra vágva
- 40 dkg zöldborsó
- 1 púpos teáskanálnyi törtpaprika
- 2 evőkanál liszt
- só,bors,fél pohár tejföl
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál liszt
- 1 csipet só
Elkészítése:
Az olajon az összevágott fokhagymagerezdet átforgatom.Ha sistereg, beleteszem a zöldségféléket,amit fedő alatt 5 percig párolok.Ekkor rászórom a törtpaprikát és a lisztet.Kb. 2 liter vízzel felöntöm,sózom,borsozom.Idény szerint más zöldségfélék is tehetők bele,pl.:paradicsom,zöldpaprika, brokkoli,kelkáposzta,karfiol,stb. Közepes lángon 20 percig főzöm.Ha szükséges ételízesítőt teszek bele és ha van,petrezselyemzöldet.Evőkanállal beleszaggatom a galuskát.Ha összeforrt,1 merőkanálnyi levest kiveszek és fél pohár tejföllel simára keverem.Ezután beleöntöm a levesbe még egyet forr és kész.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »