Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Falusi borsóleves recept

Falusi borsóleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 evőkanál olaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2szál petrezselyem felkarikázva
    • 3 kisebb krumpli kockákra vágva
    • 40 dkg zöldborsó
    • 1 púpos teáskanálnyi törtpaprika
    • 2 evőkanál liszt
    • só,bors,fél pohár tejföl

    A galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 csipet só

    Elkészítése:
    Az olajon az összevágott fokhagymagerezdet átforgatom.Ha sistereg, beleteszem a zöldségféléket,amit fedő alatt 5 percig párolok.Ekkor rászórom a törtpaprikát és a lisztet.Kb. 2 liter vízzel felöntöm,sózom,borsozom.Idény szerint más zöldségfélék is tehetők bele,pl.:paradicsom,zöldpaprika, brokkoli,kelkáposzta,karfiol,stb. Közepes lángon 20 percig főzöm.Ha szükséges ételízesítőt teszek bele és ha van,petrezselyemzöldet.Evőkanállal beleszaggatom a galuskát.Ha összeforrt,1 merőkanálnyi levest kiveszek és fél pohár tejföllel simára keverem.Ezután beleöntöm a levesbe még egyet forr és kész.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá