Falusi borsóleves recept
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2szál petrezselyem felkarikázva
- 3 kisebb krumpli kockákra vágva
- 40 dkg zöldborsó
- 1 púpos teáskanálnyi törtpaprika
- 2 evőkanál liszt
- só,bors,fél pohár tejföl
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál liszt
- 1 csipet só
Elkészítése:
Az olajon az összevágott fokhagymagerezdet átforgatom.Ha sistereg, beleteszem a zöldségféléket,amit fedő alatt 5 percig párolok.Ekkor rászórom a törtpaprikát és a lisztet.Kb. 2 liter vízzel felöntöm,sózom,borsozom.Idény szerint más zöldségfélék is tehetők bele,pl.:paradicsom,zöldpaprika, brokkoli,kelkáposzta,karfiol,stb. Közepes lángon 20 percig főzöm.Ha szükséges ételízesítőt teszek bele és ha van,petrezselyemzöldet.Evőkanállal beleszaggatom a galuskát.Ha összeforrt,1 merőkanálnyi levest kiveszek és fél pohár tejföllel simára keverem.Ezután beleöntöm a levesbe még egyet forr és kész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »


