Falusi borsóleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2szál petrezselyem felkarikázva
  • 3 kisebb krumpli kockákra vágva
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 púpos teáskanálnyi törtpaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • só,bors,fél pohár tejföl

A galuskához:

  • 1 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csipet só

Elkészítése:
Az olajon az összevágott fokhagymagerezdet átforgatom.Ha sistereg, beleteszem a zöldségféléket,amit fedő alatt 5 percig párolok.Ekkor rászórom a törtpaprikát és a lisztet.Kb. 2 liter vízzel felöntöm,sózom,borsozom.Idény szerint más zöldségfélék is tehetők bele,pl.:paradicsom,zöldpaprika, brokkoli,kelkáposzta,karfiol,stb. Közepes lángon 20 percig főzöm.Ha szükséges ételízesítőt teszek bele és ha van,petrezselyemzöldet.Evőkanállal beleszaggatom a galuskát.Ha összeforrt,1 merőkanálnyi levest kiveszek és fél pohár tejföllel simára keverem.Ezután beleöntöm a levesbe még egyet forr és kész.