Fácánleves májgombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Leves
- 0,7 kg fácánhús (konyhakész egész fácán)
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 zeller
- 1 karalábé
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 10 szem egész bors
- 1 zellerlevél
- 1 tk lestyán
- só
Májgombóc
- 10 dkg csirkemáj
- 2 újhagyma (zöldjével együtt)
- 5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyem
- 2 csapott ek rétesliszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 kk fűszerpaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Leves
A fácánhúst megmosom, feldarabolom, majd 2 liter enyhén sós, hideg vízben felteszem főni. Ha felforrt, leszedem a habját.
Hozzáadom a szemes borsot, az egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, az elfelezett paprikát, paradicsomot, a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, zellerzöldet. Ízlés szerint sózom, és lassú, gyöngyöző forrással 2 óra alatt készre főzöm.
Májgombóc
Az újhagymát a zöldjével együtt apróra vágom, a májat elkaparom, és a többi hozzávalóval együtt összekeverem, majd a forrásban lévő levesbe belekanalazva kifőzöm. Végül megszórom lestyánnal, és tálalom.
Tipp:
Aki a fácán leves ízét nem akarja a csirkemájas galuskával módosítani, az sós vízben főzze ki, és tálaláskor külön kínálja a leveshez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »