Fácánleves májgombóccal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Leves
- 0,7 kg fácánhús (konyhakész egész fácán)
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 zeller
- 1 karalábé
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 10 szem egész bors
- 1 zellerlevél
- 1 tk lestyán
- só
Májgombóc
- 10 dkg csirkemáj
- 2 újhagyma (zöldjével együtt)
- 5 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyem
- 2 csapott ek rétesliszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 kk fűszerpaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Leves
A fácánhúst megmosom, feldarabolom, majd 2 liter enyhén sós, hideg vízben felteszem főni. Ha felforrt, leszedem a habját.
Hozzáadom a szemes borsot, az egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, az elfelezett paprikát, paradicsomot, a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, zellerzöldet. Ízlés szerint sózom, és lassú, gyöngyöző forrással 2 óra alatt készre főzöm.
Májgombóc
Az újhagymát a zöldjével együtt apróra vágom, a májat elkaparom, és a többi hozzávalóval együtt összekeverem, majd a forrásban lévő levesbe belekanalazva kifőzöm. Végül megszórom lestyánnal, és tálalom.
Tipp:
Aki a fácán leves ízét nem akarja a csirkemájas galuskával módosítani, az sós vízben főzze ki, és tálaláskor külön kínálja a leveshez.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.