Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fácánleves májgombóccal recept

Fácánleves májgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Leves

    • 0,7 kg fácánhús (konyhakész egész fácán)
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 zeller
    • 1 karalábé
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 10 szem egész bors
    • 1 zellerlevél
    • 1 tk lestyán

    Májgombóc

    • 10 dkg csirkemáj
    • 2 újhagyma (zöldjével együtt)
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyem
    • 2 csapott ek rétesliszt
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 1 kk fűszerpaprika
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    Leves

    A fácánhúst megmosom, feldarabolom, majd 2 liter enyhén sós, hideg vízben felteszem főni. Ha felforrt, leszedem a habját.
    Hozzáadom a szemes borsot, az egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, az elfelezett paprikát, paradicsomot, a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, zellerzöldet. Ízlés szerint sózom, és lassú, gyöngyöző forrással 2 óra alatt készre főzöm.

    Májgombóc

    Az újhagymát a zöldjével együtt apróra vágom, a májat elkaparom, és a többi hozzávalóval együtt összekeverem, majd a forrásban lévő levesbe belekanalazva kifőzöm. Végül megszórom lestyánnal, és tálalom.

    Tipp:

    Aki a fácán leves ízét nem akarja a csirkemájas galuskával módosítani, az sós vízben főzze ki, és tálaláskor külön kínálja a leveshez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá