Hozzávalók:
Leves
Májgombóc
Elkészítése:
A fácánhúst megmosom, feldarabolom, majd 2 liter enyhén sós, hideg vízben felteszem főni. Ha felforrt, leszedem a habját.
Hozzáadom a szemes borsot, az egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, az elfelezett paprikát, paradicsomot, a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, zellerzöldet. Ízlés szerint sózom, és lassú, gyöngyöző forrással 2 óra alatt készre főzöm.
Az újhagymát a zöldjével együtt apróra vágom, a májat elkaparom, és a többi hozzávalóval együtt összekeverem, majd a forrásban lévő levesbe belekanalazva kifőzöm. Végül megszórom lestyánnal, és tálalom.
Aki a fácán leves ízét nem akarja a csirkemájas galuskával módosítani, az sós vízben főzze ki, és tálaláskor külön kínálja a leveshez.