Erőleves csigatésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg velős csont
- 5 db közepes sárgarépa
- 3 db petrezselyem gyökér
- 2 db közepes vöröshagyma
- 1 kisebb zellergumó
- só,
- szemes bors,
- delikát,
- erőleves kocka (2 db)
- csigatészta
Elkészítése:
Beáztatom a csontokat, közben megtisztítom a zöldségeket. Egy fazékban felteszem a csontot főzni kb 4l vízben. Mikor felforrt akkor leöntöm a levet róla és ismét öntök rá kb 4l vizet ,így nem lesz a levesünk nagyon erős. Mikor ez megvan rakok bele egy evőkanál sót, kávéskanál szemes bors, delikátot ízlés szerint ,majd 2-3 leveskockát, majd hagyom főni. Mikor már a csonton a hús megfelelően puha és szép aranysárga a levesünk akkor van kész. Közben addig lehet ízesíteni míg meg nem kapjuk a megfelelő ízt. Főzés után leszűröm és a kifőzött csigatésztára szedem a levet és a zöldségeket. Jó étvágyat!
Tipp:
Nagyon finom leves bármilyen alkalomra meglehet csinálni és különösen a betegeknek ajánlom ,nagyon jó erősítő!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »