Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi lucskos káposzta recept

Erdélyi lucskos káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg füstölt csülök
    • 1 fej fehér káposzta
    • 1 vöröshagyma
    • csombor (borsikafű
    • bors
    • piros paprika
    • liszt
    • olaj
    • 3 ek ecet

    Elkészítése:

    A csülköt megfőzzük csomboros, enyhén sós (nem kell nagyon megsózni, mivel a füstölt csülök már eleve sós) vízben egy egészben hagyott hagymával. Ha puhára főtt, a hagymát eldobjuk, a csülökcsontról lefejtjük a húst, felvágjuk közepes darabokra.

    Visszatesszük a lébe, hozzáadjuk a káposztát, és tovább főzzük. Amikor már majdnem kész, rántást csinálunk a lisztből, olajból és pirospaprikából. A rántást felöntjük kb. 1/2 l hideg vízzel, hogy ne csomósodjon be, és így keverjük a levesbe.

    Kb. 3 evőkanál ecetet keverjünk a leveshez. Hagyjuk még kb. 5 percet főni, és kész.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Gyerekkorom kedvenc levese. Igaz hogy anyukám paradicsomosan csinálta, de szerintem így is finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá