Erdélyi lucskos káposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erdélyi lucskos káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt csülök
  • 1 fej fehér káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • csombor (borsikafű
  • bors
  • piros paprika
  • liszt
  • olaj
  • 3 ek ecet

Elkészítése:

A csülköt megfőzzük csomboros, enyhén sós (nem kell nagyon megsózni, mivel a füstölt csülök már eleve sós) vízben egy egészben hagyott hagymával. Ha puhára főtt, a hagymát eldobjuk, a csülökcsontról lefejtjük a húst, felvágjuk közepes darabokra.

Visszatesszük a lébe, hozzáadjuk a káposztát, és tovább főzzük. Amikor már majdnem kész, rántást csinálunk a lisztből, olajból és pirospaprikából. A rántást felöntjük kb. 1/2 l hideg vízzel, hogy ne csomósodjon be, és így keverjük a levesbe.

Kb. 3 evőkanál ecetet keverjünk a leveshez. Hagyjuk még kb. 5 percet főni, és kész.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Gyerekkorom kedvenc levese. Igaz hogy anyukám paradicsomosan csinálta, de szerintem így is finom.