Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi citromos sonkaleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1.5 liter sonkalé
    • 1 vöröshagyma
    • 2 citrom héja és leve
    • 25 dkg. füstölt sonka
    • A galuskához: 1db.  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek. liszt

    Elkészítése: A füstölt levet a hagymával felforraljuk, majd a citromhéjjal ízesítjük,  és 15 percig gyöngyözve főzzük, majd beleszórjuk a kockára vágott sonkát. Lisztből, a tojásból kevés sóval galuskát készítünk, és a levesbe szaggatjuk. Amikor a galuska megfőtt a levest félre húzzuk, citromlével ízesítjük, és tejföllel bőven megöntözve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá