Erdélyi citromos sonkaleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1.5 liter sonkalé
- 1 vöröshagyma
- 2 citrom héja és leve
- 25 dkg. füstölt sonka
- A galuskához: 1db. FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. liszt
- só
Elkészítése: A füstölt levet a hagymával felforraljuk, majd a citromhéjjal ízesítjük, és 15 percig gyöngyözve főzzük, majd beleszórjuk a kockára vágott sonkát. Lisztből, a tojásból kevés sóval galuskát készítünk, és a levesbe szaggatjuk. Amikor a galuska megfőtt a levest félre húzzuk, citromlével ízesítjük, és tejföllel bőven megöntözve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.