Erdélyi citromos sonkaleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1.5 liter sonkalé
  • 1 vöröshagyma
  • 2 citrom héja és leve
  • 25 dkg. füstölt sonka
  • A galuskához: 1db. tojás
  • 2 ek. liszt

Elkészítése: A füstölt levet a hagymával felforraljuk, majd a citromhéjjal ízesítjük,  és 15 percig gyöngyözve főzzük, majd beleszórjuk a kockára vágott sonkát. Lisztből, a tojásból kevés sóval galuskát készítünk, és a levesbe szaggatjuk. Amikor a galuska megfőtt a levest félre húzzuk, citromlével ízesítjük, és tejföllel bőven megöntözve tálaljuk.