Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű tárkonyos lencseleves recept

Egyszerű tárkonyos lencseleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg lencse
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2-3 babérlevél
    • 1 zöldségleveskocka
    • kb 1 teáskanál (morzsolt) tárkony
    • kb 1/2 teáskanál őrölt bors
    • kb 1 teáskanál őrölt pirospaprika
    • 2-3 dkg zsír vagy olaj
    • kb 1 evőkanál liszt
    • 2 dl tejföl
    • citromlé – ízlés szerint

    Elkészítése:

    A lencsét előző este beáztatom, de legalább 1 órával a főzés előtt.

    A zöldségeket megtisztítom, karikákra vágom, a vöröshagymát finomra aprítom.

    Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig kevergetve pirítom, a zúzott fokhagymát is megfuttatom benne.

    A tűzről lehúzom, rászórom a piros paprikát, majd felöntöm 2 liter vízzel.

    A lencsét átmosom, leszűröm, a leveshez öntöm, hozzá adom a fűszereket és a leveskockát, majd készre főzöm.

    A tejfölt elkeverem a liszttel és egy kis vízzel, majd belekeverem a levesbe.

    Citromlével ízesítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá