Egyszerű tárkonyos lencseleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 babérlevél
- 1 zöldségleveskocka
- kb 1 teáskanál (morzsolt) tárkony
- kb 1/2 teáskanál őrölt bors
- kb 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2-3 dkg zsír vagy olaj
- kb 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- citromlé – ízlés szerint
Elkészítése:
A lencsét előző este beáztatom, de legalább 1 órával a főzés előtt.
A zöldségeket megtisztítom, karikákra vágom, a vöröshagymát finomra aprítom.
Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig kevergetve pirítom, a zúzott fokhagymát is megfuttatom benne.
A tűzről lehúzom, rászórom a piros paprikát, majd felöntöm 2 liter vízzel.
A lencsét átmosom, leszűröm, a leveshez öntöm, hozzá adom a fűszereket és a leveskockát, majd készre főzöm.
A tejfölt elkeverem a liszttel és egy kis vízzel, majd belekeverem a levesbe.
Citromlével ízesítem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.