Egyszerű tárkonyos lencseleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Egyszerű tárkonyos lencseleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 1 zöldségleveskocka
  • kb 1 teáskanál (morzsolt) tárkony
  • kb 1/2 teáskanál őrölt bors
  • kb 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2-3 dkg zsír vagy olaj
  • kb 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • citromlé – ízlés szerint

Elkészítése:

A lencsét előző este beáztatom, de legalább 1 órával a főzés előtt.

A zöldségeket megtisztítom, karikákra vágom, a vöröshagymát finomra aprítom.

Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig kevergetve pirítom, a zúzott fokhagymát is megfuttatom benne.

A tűzről lehúzom, rászórom a piros paprikát, majd felöntöm 2 liter vízzel.

A lencsét átmosom, leszűröm, a leveshez öntöm, hozzá adom a fűszereket és a leveskockát, majd készre főzöm.

A tejfölt elkeverem a liszttel és egy kis vízzel, majd belekeverem a levesbe.

Citromlével ízesítem.