Egyszerű sütőtök krémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes méretű sütőtök (kb 1 kg)
- só, bors, szerecsendió (őrölt)
- 1 mandarin vagy narancs
- 1 l víz vagy zöldség alaplé
Elkészítése:
A sütőtököt megpucoljuk és feldaraboljuk. A sütőtökkockákat felöntjük az alaplével vagy vízzel és elkezdjük főzni. Sózzuk és mandarin vagy narancslével ízesítjük.
Ha a sütőtök puha, akkor botmixerrel pürésítjük.
Visszatesszük a tűzre és szerecsendióval, citromlével ízesítjük valamint ha szükséges, akkor még sózzuk. Amint felforrt, elzárjuk alatta a lángot.
Tálaláskor levesgyöngyöt, pirított tökmagot vagy pirított zsemle/kenyérkockákat kínálhatunk hozzá.
Tipp:
Ha megsütjük sütőben a sütőtököt, akkor egyrészt finomabb íze lesz másrészt hamarabb is elkészül, illetve ha előző nap sütjük akkor másnap csak főzni kell .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »