Egyszerű sütőtök krémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes méretű sütőtök (kb 1 kg)
- só, bors, szerecsendió (őrölt)
- 1 mandarin vagy narancs
- 1 l víz vagy zöldség alaplé
Elkészítése:
A sütőtököt megpucoljuk és feldaraboljuk. A sütőtökkockákat felöntjük az alaplével vagy vízzel és elkezdjük főzni. Sózzuk és mandarin vagy narancslével ízesítjük.
Ha a sütőtök puha, akkor botmixerrel pürésítjük.
Visszatesszük a tűzre és szerecsendióval, citromlével ízesítjük valamint ha szükséges, akkor még sózzuk. Amint felforrt, elzárjuk alatta a lángot.
Tálaláskor levesgyöngyöt, pirított tökmagot vagy pirított zsemle/kenyérkockákat kínálhatunk hozzá.
Tipp:
Ha megsütjük sütőben a sütőtököt, akkor egyrészt finomabb íze lesz másrészt hamarabb is elkészül, illetve ha előző nap sütjük akkor másnap csak főzni kell .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »