Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű olaszos paradicsomleves recept

Egyszerű olaszos paradicsomleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 100 g fagyasztott vegyes zöldség
    • 500 g paradicsomszósz
    • kevés friss petrezselyemzöld
    • néhány bazsalikomlevél
    • 2 szál újhagyma
    • kevés szárzeller
    • levestészta (pl. risoni -rizs alakú – száraztésztát)
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    Olívaolajon megpároljuk a zöldséget, a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a szárzellert, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, és ugyanannyi vizet. Forrástól számítva 15 percig főzzük. Hagyhatjuk darabosan, vagy össze is turmixolhatjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel együtt.

    Levestésztával dúsíthatjuk.

    Tipp:

    Készíthető friss paradicsomból is, de akkor hámozzuk meg: a paradicsom csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, majd forró vízbe mártjuk 2 percre. A héját ezután könnyen lehúzhatjuk róla.
    A levesünk színe halványabb lesz, mintha szószból készítettük volna, de az íze kárpótol mindenkit!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá