Egyszerű olaszos paradicsomleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 100 g fagyasztott vegyes zöldség
  • 500 g paradicsomszósz
  • kevés friss petrezselyemzöld
  • néhány bazsalikomlevél
  • 2 szál újhagyma
  • kevés szárzeller
  • levestészta (pl. risoni -rizs alakú – száraztésztát)
  • olívaolaj

Elkészítése:

Olívaolajon megpároljuk a zöldséget, a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a szárzellert, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, és ugyanannyi vizet. Forrástól számítva 15 percig főzzük. Hagyhatjuk darabosan, vagy össze is turmixolhatjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel együtt.

Levestésztával dúsíthatjuk.

Tipp:

Készíthető friss paradicsomból is, de akkor hámozzuk meg: a paradicsom csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, majd forró vízbe mártjuk 2 percre. A héját ezután könnyen lehúzhatjuk róla.
A levesünk színe halványabb lesz, mintha szószból készítettük volna, de az íze kárpótol mindenkit!