Egyszerű kukoricakrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 családi kukorica konzerv (50 dkg töltősúlyú)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 kk só
- 6 dl víz
- 1 púpos tk házi ételízesítő
- 2 dl sűrű (főző)tejszín
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk.
Az olajon üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük az átmosott, lecsepegett kukoricát. Felengedjük vízzel (ha van húsleves alaplé, az még jobb) és ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, míg a kukorica megpuhul. Kevés kukoricát hagyunk a tálaláshoz.
Ezután botmixerrel pépesítjük. A tejszínt egy kevés forró lével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd a levesbe csorgatjuk és ha jól átforrósodott, elzárjuk.
Melegen, a félretett kukoricával kínáljuk.
Tipp:
Már valamikor nagyon régen készítettem kukorica krémlevest és most ismét szembe jutott. Roppant egyszerű és finom is. Most konzerv kukoricát használtam hozzá, de akár mirelitből sem rossz, csak akkor egy picikét érdemes tovább főzni. A kicsik kedvéért én átpasszíroztam, de akit nem zavarnak a kisebb darabkák, egész nyugodtan el is hagyhatja ezt a műveletet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »