Egyszerű kukoricakrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 családi kukorica konzerv (50 dkg töltősúlyú)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 kk só
- 6 dl víz
- 1 púpos tk házi ételízesítő
- 2 dl sűrű (főző)tejszín
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk.
Az olajon üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük az átmosott, lecsepegett kukoricát. Felengedjük vízzel (ha van húsleves alaplé, az még jobb) és ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, míg a kukorica megpuhul. Kevés kukoricát hagyunk a tálaláshoz.
Ezután botmixerrel pépesítjük. A tejszínt egy kevés forró lével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd a levesbe csorgatjuk és ha jól átforrósodott, elzárjuk.
Melegen, a félretett kukoricával kínáljuk.
Tipp:
Már valamikor nagyon régen készítettem kukorica krémlevest és most ismét szembe jutott. Roppant egyszerű és finom is. Most konzerv kukoricát használtam hozzá, de akár mirelitből sem rossz, csak akkor egy picikét érdemes tovább főzni. A kicsik kedvéért én átpasszíroztam, de akit nem zavarnak a kisebb darabkák, egész nyugodtan el is hagyhatja ezt a műveletet.