Egyszerű kukoricakrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 családi kukorica konzerv (50 dkg töltősúlyú)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 kk só
- 6 dl víz
- 1 púpos tk házi ételízesítő
- 2 dl sűrű (főző)tejszín
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk.
Az olajon üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük az átmosott, lecsepegett kukoricát. Felengedjük vízzel (ha van húsleves alaplé, az még jobb) és ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, míg a kukorica megpuhul. Kevés kukoricát hagyunk a tálaláshoz.
Ezután botmixerrel pépesítjük. A tejszínt egy kevés forró lével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd a levesbe csorgatjuk és ha jól átforrósodott, elzárjuk.
Melegen, a félretett kukoricával kínáljuk.
Tipp:
Már valamikor nagyon régen készítettem kukorica krémlevest és most ismét szembe jutott. Roppant egyszerű és finom is. Most konzerv kukoricát használtam hozzá, de akár mirelitből sem rossz, csak akkor egy picikét érdemes tovább főzni. A kicsik kedvéért én átpasszíroztam, de akit nem zavarnak a kisebb darabkák, egész nyugodtan el is hagyhatja ezt a műveletet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










