Egyszerű kukoricakrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 családi kukorica konzerv (50 dkg töltősúlyú)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 kk só
- 6 dl víz
- 1 púpos tk házi ételízesítő
- 2 dl sűrű (főző)tejszín
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk.
Az olajon üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük az átmosott, lecsepegett kukoricát. Felengedjük vízzel (ha van húsleves alaplé, az még jobb) és ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, míg a kukorica megpuhul. Kevés kukoricát hagyunk a tálaláshoz.
Ezután botmixerrel pépesítjük. A tejszínt egy kevés forró lével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd a levesbe csorgatjuk és ha jól átforrósodott, elzárjuk.
Melegen, a félretett kukoricával kínáljuk.
Tipp:
Már valamikor nagyon régen készítettem kukorica krémlevest és most ismét szembe jutott. Roppant egyszerű és finom is. Most konzerv kukoricát használtam hozzá, de akár mirelitből sem rossz, csak akkor egy picikét érdemes tovább főzni. A kicsik kedvéért én átpasszíroztam, de akit nem zavarnak a kisebb darabkák, egész nyugodtan el is hagyhatja ezt a műveletet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »