Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű kaporleves pirított kenyérkockákkal recept

Egyszerű kaporleves pirított kenyérkockákkal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg vaj
    • 4 púpos ek liszt
    • 0,5 kk só
    • 1 l húsleves alaplé (esetleg 1 l víz+1 leveskocka)
    • 1 nagy csokor friss kapor
    • 2 dl tejszín
    • 1 púpos ek cukor
    • 1 ek ételecet (20%)
    • 4 szelet kenyér

    Elkészítése:

    A kenyereket apró kockára vágjuk és 200 fokos sütőben szép barnára pirítjuk.

    A megmosott, lecsepegtetett kaprot apróra vágjuk.

    A vajat megolvasztjuk, majd két púpos evőkanál liszttel simára keverjük.

    Mérsékelt lángon világosra pirítjuk.

    Felengedjük az alap lével (esetleg vízzel és leveskockát adunk hozzá, ízesítjük sóval.

    Beleszórjuk a kaprot és hagyjuk felfőni.

    Közben a tejszínt simára keverjük 2 evőkanál liszttel. A levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk) és folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.

    Hagyjuk besűrűsödni. Cukorral és ecettel ízesítjük.

    Melegen a kenyérkockákkal kínáljuk.

    Tipp:

    Még sohasem készítettem kaporlevest, de annyi zsenge kapor van még a kertben, hogy igyekszem minél több finomságot készíteni belőle. Tavaly a kapormártás nagyon ízlett és így nyugodt szívvel vágtam bele a leves elkészítésébe. Roppant egyszerű és nem is kell hozzá sok alapanyag. Pirított kenyérkockákkal az igazi.
    Természetesen a cukor és az ecet mennyisége ízlés szerint változtatható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá