Darált húsos leves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 liter hideg víz
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- fél karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál ételízesítő
Húsgombóchoz:
- 30 dkg darált sertés hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg trappista sajt reszelve
- 1/2 kávéskanál őrölt bors
- 1 teáskanál ételízesítő
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk,kis darabokra aprítjuk fel. Majd az olajon megpároljuk,felengedjük a vízzel és a fűszereket is belerakjuk. Lassú tűzön,félig puhára főzzük.
Közben a gombóc hozzávalóit összedolgozzuk,és kis dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és beleengedjük a levesbe.
Amikor már feljött a leves tetejére akkor megfőttek benne a gombócok. Készre főzzük és ha megfőtt szárított petrezselyemzölddel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.