Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált húsos leves recept

Darált húsos leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 liter hideg víz
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • fél karalábé
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1evőkanál étolaj
    • 1 kávéskanál ételízesítő

    Húsgombóchoz:

    • 30 dkg darált sertés hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg trappista sajt reszelve
    • 1/2 kávéskanál őrölt bors
    • 1 teáskanál ételízesítő

    Elkészítése:

    A zöldségeket megpucoljuk,kis darabokra aprítjuk fel. Majd az olajon megpároljuk,felengedjük a vízzel és a fűszereket is belerakjuk. Lassú tűzön,félig puhára főzzük.

    Közben a gombóc hozzávalóit összedolgozzuk,és kis dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és beleengedjük a levesbe.

    Amikor már feljött a leves tetejére akkor megfőttek benne a gombócok. Készre főzzük és ha megfőtt szárított petrezselyemzölddel díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá