Darált húsos leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Darált húsos leves

Hozzávalók:

  • 2 liter hideg víz
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • fél karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál ételízesítő

Húsgombóchoz:

  • 30 dkg darált sertés hús
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg trappista sajt reszelve
  • 1/2 kávéskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál ételízesítő

Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk,kis darabokra aprítjuk fel. Majd az olajon megpároljuk,felengedjük a vízzel és a fűszereket is belerakjuk. Lassú tűzön,félig puhára főzzük.

Közben a gombóc hozzávalóit összedolgozzuk,és kis dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és beleengedjük a levesbe.

Amikor már feljött a leves tetejére akkor megfőttek benne a gombócok. Készre főzzük és ha megfőtt szárított petrezselyemzölddel díszítjük.