Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukorborsó leves csipetkével recept

Cukorborsó leves csipetkével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag sárgarépa
    • 1 csomag petrezselyem gyökér zölddel
    • 1 kg cukorborsó
    • 2 karika paradicsom /elhagyható/
    • 2 karika TV paprika /elhagyható/
    • 4 ek olaj
    • 1 ek liszt

    Csipetkéhez:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • annyi liszt, amennyit a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvesz

    Elkészítése:

    A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

    Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kicsit pirítjuk és hozzáadjuk a lisztet.

    Nagyon gyorsan keverve, nehogy odakapjon, együtt pirítjuk 1 percig.

    A tűzről levesszük, hozzáadjuk a borsót a répákat, a paradicsomot, a paprikát és 2 liter vizet.

    Forrás után sózzuk és takarék lángon puhára főzzük.

    Csipetke elkészítése:

    Egy egész tojáshoz annyi lisztet adunk, hogy közepes keménységű tésztát tudjunk gyúrni belőle. Ha kész, kézzel vékonyra húzkodjuk és belecsipegetjük a levesbe. Egyet forralunk rajta. A legvégén hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.

    Tipp:

    Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. A són kívül semmi fűszert nem teszek bele, hogy ne nyomja el a zsenge cukorborsó és az új zöldségek édes ízét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá