Cukorborsó leves csipetkével recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kicsit pirítjuk és hozzáadjuk a lisztet.
Nagyon gyorsan keverve, nehogy odakapjon, együtt pirítjuk 1 percig.
A tűzről levesszük, hozzáadjuk a borsót a répákat, a paradicsomot, a paprikát és 2 liter vizet.
Forrás után sózzuk és takarék lángon puhára főzzük.
Csipetke elkészítése:
Egy egész tojáshoz annyi lisztet adunk, hogy közepes keménységű tésztát tudjunk gyúrni belőle. Ha kész, kézzel vékonyra húzkodjuk és belecsipegetjük a levesbe. Egyet forralunk rajta. A legvégén hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
Tipp:
Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. A són kívül semmi fűszert nem teszek bele, hogy ne nyomja el a zsenge cukorborsó és az új zöldségek édes ízét.