Cukorborsó leves csipetkével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag sárgarépa
  • 1 csomag petrezselyem gyökér zölddel
  • 1 kg cukorborsó
  • 2 karika paradicsom /elhagyható/
  • 2 karika TV paprika /elhagyható/
  • 4 ek olaj
  • 1 ek liszt

Csipetkéhez:

  • 1 egész tojás
  • csipet só
  • annyi liszt, amennyit a tojás felvesz

Elkészítése:

A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kicsit pirítjuk és hozzáadjuk a lisztet.

Nagyon gyorsan keverve, nehogy odakapjon, együtt pirítjuk 1 percig.

A tűzről levesszük, hozzáadjuk a borsót a répákat, a paradicsomot, a paprikát és 2 liter vizet.

Forrás után sózzuk és takarék lángon puhára főzzük.

Csipetke elkészítése:

Egy egész tojáshoz annyi lisztet adunk, hogy közepes keménységű tésztát tudjunk gyúrni belőle. Ha kész, kézzel vékonyra húzkodjuk és belecsipegetjük a levesbe. Egyet forralunk rajta. A legvégén hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.

Tipp:

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. A són kívül semmi fűszert nem teszek bele, hogy ne nyomja el a zsenge cukorborsó és az új zöldségek édes ízét.