Csülkös sárgaborsó leves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 40 dkg sárgaborsó
- 1 kis füstölt csülök
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szem szegfűszeg
- 1 babérlevél
- csipetnyi kakukkfű
- 1 kiskanál mustár
- só
Elkészítése: A sárgaborsót előző este beáztatjuk 1,5 liter enyhén sós vízbe. Másnap leöntjük az áztatóvizet, és friss vízben feltesszük főni a sárgaborsót. Ha forr, beletesszük a csülköt és a fűszereket. (A szegfűszeget a hagymába szúrjuk, és úgy tesszük bele.) Addig főzzük, míg a hús megpuhul, és a sárgaborsó pépesre szétfő. Tálalás előtt a mustárt a levesbe keverjük. Forrón tálaljuk, a felszeletelt húst külön tálon adjuk asztalra.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.