Csülkös sárgaborsó leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárgaborsó
  • 1 kis füstölt csülök
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 babérlevél
  • csipetnyi kakukkfű
  • 1 kiskanál mustár

Elkészítése: A sárgaborsót előző este beáztatjuk 1,5 liter enyhén sós vízbe. Másnap leöntjük az áztatóvizet, és friss vízben feltesszük főni a sárgaborsót. Ha forr, beletesszük a csülköt és a fűszereket. (A szegfűszeget a hagymába szúrjuk, és úgy tesszük bele.) Addig főzzük, míg a hús megpuhul, és a sárgaborsó pépesre szétfő. Tálalás előtt a mustárt a levesbe keverjük. Forrón tálaljuk, a felszele­telt húst külön tálon adjuk asztalra.