Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csorba leves recept

Csorba leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál gyökér
    • 2 nagyobb húsos marha vagy sertéscsont
    • 1 marék rizs
    • 1/2 zeller
    • 1 húsleveskocka
    • tárkony vagy lestyán (szárított)
    • egy nagy doboz tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • citromlé
    • vegeta

    Elkészítése:
    A húsos csontot vegetás vízben főzzük, míg leválik a csontról. A répát,gyökeret,zellert nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés húslében pároljuk. Hozzáadunk még egy kevés olajat és a tárkonyt vagy lestyánt beleszórjuk. A csontokat kiszedjük és a húst lefejtjük róla (vagy maradhat benne, ha kisebbre van vágva, akkor mindenki magának szedegeti le). A levesbe öntjük a reszelt-főtt zöldségeket. Egy marék rizst főzzünk bele. A végén a tejfölbe elkeverjük a tojást és a citromlevet és ezzel habarjuk be a levest. Ki mennyire szereti savanykásan,a citromlevet mellé készítjük tálaláskor.Friss, üdítő leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá