Csorba leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csorba leves

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • 2 nagyobb húsos marha vagy sertéscsont
  • 1 marék rizs
  • 1/2 zeller
  • 1 húsleveskocka
  • tárkony vagy lestyán (szárított)
  • egy nagy doboz tejföl
  • 1 tojás
  • citromlé
  • vegeta

Elkészítése:
A húsos csontot vegetás vízben főzzük, míg leválik a csontról. A répát,gyökeret,zellert nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés húslében pároljuk. Hozzáadunk még egy kevés olajat és a tárkonyt vagy lestyánt beleszórjuk. A csontokat kiszedjük és a húst lefejtjük róla (vagy maradhat benne, ha kisebbre van vágva, akkor mindenki magának szedegeti le). A levesbe öntjük a reszelt-főtt zöldségeket. Egy marék rizst főzzünk bele. A végén a tejfölbe elkeverjük a tojást és a citromlevet és ezzel habarjuk be a levest. Ki mennyire szereti savanykásan,a citromlevet mellé készítjük tálaláskor.Friss, üdítő leves.