Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkehúsgombóc leves recept

Csirkehúsgombóc leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Húsgombóchoz:

    • 1 kg csirkemell
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál őrölt római kömény
    • 1 kávéskanál őrölt édeskömény
    • 1 kávéskanál morzsolt zsálya
    • 6 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű hajdinaliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-6 ek zsemlemorzsa

    Leveshez:

    • 2 ek zsír (liba, kacsa)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk pirospaprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 6 burgonya
    • 1 fehérrépa
    • 2 sárgarépa
    • 5 dl tejföl
    • 1 ek finomliszt
    • 1 ek petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A húsgombóchoz lebőrözöm, kicsontozom és ledarálom a csirkemellet a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval együtt összekeverem.

    A zsemlemorzsát az első keverések után apránként adom hozzá, evvel állítom be a massza sűrűségét. Sűrű, nem ragacsos jól formázható masszát kell kapjak.

    Vizes kézzel diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 50-60 db lesz belőle.

    A leveshez a kockára vágott vörös hagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem a zsíron.

    A répákat karikára vágom, rádobom a hagymára és az egészet tovább dinsztelem.

    Megszórom liszttel, 1 percig kavargatva pirítom, félrehúzom, meghintem pirospaprikával.

    Elkeverem és felöntöm 3 l vízzel, hozzáadom a megtisztított és kockára vágott krumplit, a mellcsontokat, amit a főzés végén eltávolítok, sózom és lefedem.

    Ha felforrt belerakom a húsgombócokat, 15-20 perc alatt, gyenge forrással megfőzöm.

    A tejfölhöz merek a forró levesből, simára keverem és vissza öntöm a levesbe.

    Megforralom, a végén megszórom petrezselyemmel és tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá