Csirkehúsgombóc leves

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:

Húsgombóchoz:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál őrölt édeskömény
  • 1 kávéskanál morzsolt zsálya
  • 6 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű hajdinaliszt
  • 1 tojás
  • 4-6 ek zsemlemorzsa

Leveshez:

  • 2 ek zsír (liba, kacsa)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 burgonya
  • 1 fehérrépa
  • 2 sárgarépa
  • 5 dl tejföl
  • 1 ek finomliszt
  • 1 ek petrezselyemzöld