Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
Leveshez:
Elkészítése:
A húsgombóchoz lebőrözöm, kicsontozom és ledarálom a csirkemellet a hagymákkal együtt, majd a többi hozzávalóval együtt összekeverem.
A zsemlemorzsát az első keverések után apránként adom hozzá, evvel állítom be a massza sűrűségét. Sűrű, nem ragacsos jól formázható masszát kell kapjak.
Vizes kézzel diónyi golyókat formázok belőle. A gombócok méretétől függően 50-60 db lesz belőle.
A leveshez a kockára vágott vörös hagymát és az áttört fokhagymát megdinsztelem a zsíron.
A répákat karikára vágom, rádobom a hagymára és az egészet tovább dinsztelem.
Megszórom liszttel, 1 percig kavargatva pirítom, félrehúzom, meghintem pirospaprikával.
Elkeverem és felöntöm 3 l vízzel, hozzáadom a megtisztított és kockára vágott krumplit, a mellcsontokat, amit a főzés végén eltávolítok, sózom és lefedem.
Ha felforrt belerakom a húsgombócokat, 15-20 perc alatt, gyenge forrással megfőzöm.
A tejfölhöz merek a forró levesből, simára keverem és vissza öntöm a levesbe.
Megforralom, a végén megszórom petrezselyemmel és tálalom.